Gulvsorteringer

Hva du kan forvente fra Prime, Select, Balanced, Natur og Rustikk tregulv sorteringer?

Vest Gulv sine tregulv er hentet fra mange forskjellige land, og hver av disse har forskjellige sorterings regler og industristandarder. Så, for å gjøre det lettere for deg, har vi etablert våre egne definisjoner. Og siden eik er den mest populære arten, bruker vi dette som et eksempel på akkurat hva du kan forvente når du kjøper tregulv fra oss.

Vi viser hva som er det "verste" sannsynlige utfallet når det gjelder kvist størrelse, og mange individuelle planker vil falle godt innenfor dette. Men vennligst husk at siden plankene vanligvis er sortert for hånd, er det alltid mulig å få en planke som faller utenfor disse parametrene. En del av treets skjønnhet er at hvert plank er unikt, så våre kriterier er bare en veiledning, gitt i god tro og etter vår beste evne.​

Select & Prime sortering

Prime sortering er stort sett gulv uten noe kvist, og minst fargevariasjon.
Select kommer stort sett også kvistfritt, men kan ha kvist opptil 8mm. Hjerteved og fargevariasjon i treverket kan forventes da det er et levende materiale.

Balanced/ Natur sortering

Typisk Balanced/Natur sortering vil inkludere både hjerteved og yterved med en kvist størrelse opptil 45mm. Fyller vil bli brukt og fargen er nøye valgt for å komplettere treet og et kan variere fra parti til parti.

Rustikk sortering

Kjent som enten en finere rustikk AB eller rustikk B sortering, denne tillater en nesten ubegrenset størrelse og antall kvister. Hjerteved vil bli brukt, det vil være fargevariasjon, yteved (sapwood) og fyllstoff; Du bør også forvente sprekker over vekstringen og muligens litt endeskake (sprekker mellom ringene). Fargen på fyllstoffet er nøye valgt for å komplettere treet og det kan variere fra parti til parti.